درایو زیمنس یک نوع تجهیزات است که از آن در موتورهای الکتریکی استفاده می شود تا نوعی رفتار تعریف شده در وضعیت گردش موتور ایجاد کند و همچنین درایو زیمنس قابلیت تنظیم دور موتور در الکتروموتورها را دارد و می تواند موتور را به صورت کنترل شده خاموش یا روشن کند. درایو زیمنس از محصولات یک شرکت آلمانی به نام شرکت زیمنس می باشد که در انواع متنوعی تولید می شود. به عنوان مثال یک درایو زیمنس سرعت متغیر، شامل نوعی کنترل کننده و یک موتور است.
درایوهای زیمنس انواع مختلفی دارند که به اختصار چند نمونه را بررسی می کنیم: درایو V20 زیمنس آلمان مدل SINAMICS 6SL3210_5BE22_2UV0 از پرکاربردترین تجهیزات راه اندازی موتورهای سه فاز است که برای راه اندازی موتور توان پایین با اطمینان بالا در محدوده ولتاژهای 380 تا 480 به کار می رود. و با استفاده از پروتکل های ارتباطی مختلف و قابلیت اتصال به PLC ابزار هوشمند جهت راه اندازی فن، ماشین آلات سبک، نوار نقاله ها و … به کار می رود.
نوع دیگر درایو های زیمنس انواع Micromaster هستند که از پرفروش ترین و پرتعداد ترین درایو های مورد استفاده در صنایع جهان محسوب می شوند. درایو (اینورتر) Micromaster 420 بیشتر مناسب مواقعی است که به چندین سرعت متفاوت نیاز داریم اما فرایند کنترلی پیچیده ای نداریم، و طراحی این اینورتر هم مثل بقیه درایوهای زیمنس ماژولار است به طوری که به آسانی می توانیم از قسمت جلوی درایو برای نصب پنل کنترلی و ماژول ارتباطی استفاده کنیم. از ویژگی های مهم این درایو حفاظت موتور است و علاوه بر کنترل سرعت، از اضافه ولتاژ و اضافه جریان نیز حفاظت می کند. ویدیو معرفی درایو v20 را می توانید هم اکنون مشاهده کنید.
نوع دیگر درایوهای زیمنس میکرومستر 430 است که بیشترین استفاده را در مجموعه Micromaster دارد. از قابلیت های ویژه این درایو (اینورتر) این است که حالت بی باری پمپ را تشخیص می دهد و مانع کارکردن آن می شود (زیرا این حالت خطرناک است). مثالی دیگر از درایوهای زیمنس درایو میکرومستر 440 است که متفاوت از مدل های دیگر حجم بسیار کوچکی اشغال می کند و با داشتن یک PLC داخلی، امکان برنامه نویسی را برای اپراتور ایجاد می کند. درایو سینامیکس V20، درایو سینامیکس V90 و درایوهای سینامیکس زیمنس سری G و S از دیگر انواع درایوهای زیمنس می باشند که کاربردهای مختلف دارند.
کاربرد های زیادی در صنعت اتوماسیون برای استفاده از درایو (یا اینورتر) وجود دارد مانند: ماشین های CNC، موتورهای آسانسور و … . درایو زیمنس دارای IGBT های بسیار قوی است به همین دلیل در صنعت بیشتر کاربرد دارد. به عنوان مثال در کارخانه های سیمان و همه صنایعی که به کنترل موتور نیاز دارند از اینورتر یا درایو زیمنس استفاده می شود. همچنین به وسیله ماژول شبکه درایو زیمنس می توانیم درایو ها را به شبکه پروفی باس وارد کنیم.
شرکت زیمنس
همان طور که گفتیم درایو زیمنس از محصولات شرکت زیمنس است. شرکت زیمنس یک شرکت خوشه ای آلمانی است که از نخستین شرکت های صنعتی اروپاست و به صورت چند ملیتی فعالیت می کند. ورنر فون زیمنس جوانی 30 ساله با پیشینه مهندسی، در سال 1847 با کمک همکارش جورج هالسکه، شرکت زیمنس را در شهر برلین تاسیس کرد. زیمنس در سال 1892 برای اولین بار یک مرکز مدیریت خارجی برای شرکت خود در شهر توکیو ژاپن ایجاد کرد که متاسفانه این شعبه باعث سقوط ژاپن در سال 1914 شد. یک رویداد تاریخی که به آن رسوایی زیمنس می گویند.
شرکت زیمنس هنگام شروع جنگ جهانی اول 168 نمایندگی در 49 کشور تاسیس کرده بود. و هنگامی که در جنگ جهانی اول آلمان شکست خورد، زیمنس در سال 1920 توانست به اوج خود برگردد و جزو 5 شرکت برتر دنیا شود که در زمینه محصولات الکتریکی فعالیت داشتند. و پس از آن در سال 1939 به عنوان بزرگترین شرکت الکترونیکی جهان شناخته شد، چرا که این شرکت تا قبل از آن نقش بسیار مهمی در مدرن سازی سیستم تلفن داشت.
شرکت زیمنس آلمان در بخش اتوماسیون صنعتی نیز کار خود را به خوبی انجام داده به طوری که از محبوب ترین و با کیفیت ترین شرکت های سازنده تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس است. این سیستم های زیمنس همه نیازهای صنعتی را حمایت می کنند و اجتماعی از استانداردها را در زمینه اتوماسیون صنعتی زیمنس در اختیار قرار می دهند.
محصولات شرکت زیمنس
اطلاع از محصولات زیمنس می تواند بخشی از نیازهای الکتریکی همه مارا تامین کند پس بهتر است فقط به دانستن اطلاعات درایو زیمنس قانع نشویم و محصولات آن را جامع تر بررسی کنیم. جالب است بدانید شرکت زیمنس تاریخچه ی فعالیت 170 ساله با سابقه درخشانی دارد به طوری که به دلیل شعبه های متعدد فعالیت آن، به عنوان بزرگ ترین شرکت ساخت و تولید در صنعت اروپا محسوب می شود. هم اکنون مدیریت مرکزی این شرکت در برلین و مونیخ است، و به طور کلی فعالیت آن در چهار بخش مهم یعنی انرژِی، صنعت، پزشکی و زیرساخت های شهری تعریف میشود. این شرکت با داشتن کارکنانی بیش از 360 هزار نفر، در زمینه های مختلفی مانند ساخت و تولید انواع تجهیزات مخابراتی و نور پردازی حرفه ای، سیستم های ریلی و انواع قطار، لوازم خانگی، تجهیزات نیروگاهی و تولید برق، اتوماسیون صنعتی، سامانه های اعلام حریق، سیستم های خودکار سازی و تجهیزات پزشکی فعالیت دارد.
تعدادی از محصولات اتوماسیون صنعتی زیمنس عبارتند از: پاور ماژول PM1207، پی ال سی لوگو زیمنس، پی ال سی S7200 زیمنس (پردازنده ای که با قابلیت برنامه نویسی در نرم افزار microwin)، پی ال سی S7300 (از پرکاربردترین PLC های شرکت زیمنس و دارای طیف وسیعی از ماژول ها در عرصه های مختلف)، پی ال سی S71200 زیمنس، نرم افزار PLC زیمنس، پی ال سی S71500، HMI زیمنس (نمایشگر زیمنس دارای صفحه تاچ و کیفیت وضوح تصویر بالا جهت کنترل بر روند فعالیت دستگاه ها)، پی ال سی S7400 (قدرتمند ترین PLC خانواده اتوماسیون صنعتی). و محصولاتی در زمینه قدرت شامل انواع الکترو موتورها و کلید های DRIVE و LV & MV و … و همچنین تجهیزات ابزار دقیق مانند فلومتر، ترنسمیتر اندازه گیری سطح، فشار و دما، و انواع سوویچ ها و … و محصولاتی دیگر همچون کنتاکتور زیمنس، درایو زیمنس و کلید حرارتی زیمنس را ارائه می دهد.
منابع:
- www.zoomit.ir
- www.dianpower.ir
- www.siemenscontrol.com
ارسال یک دیدگاه