آموزش PLC آلن بردلی آمریکا
آلن بردلی (Allen-Bradley) شرکت تجهیزات الکتریکی آمریکایی است، که در زمینه تولید تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، مهندسی برق، تجهیزات تولید، توزیع وانتقال انرژی الکتریکی فعالیت میکند. کلمه ی PLC مخفف عبارت Programmable Logic Controller (کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر) می باشد.
امروزه کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر جزء جدایی ناپذیر سیستم های صنعتی قلمداد میشوند و وظیفه آنها نظارت کنترل و مانیتورینگ فرایندهای صنعتی میباشد. در این راستا شرکت آلن بردلی آمریکا به عنوان یکی از برگترین پیشگامان صنایع الکترونیک و ابزار دقیق در جهان شناخته شده و در چندین دهه از فعالیت، در راستای تولید و عرضه PLC در جهان شرکت خود را به عنوان یکی از برترین فعالان این عرصه معرفی نماید. شرکت آلن بردلی اولین کمپانی ارائه دهنده ی PLC در جهان میباشد.
تعریف PLC آلن بردلی: PLC آلن بردلی یک کنترل کننده منطقی ( Logical ) از خانواده کامپیوتر ها هستند که برای استفاده در کاربردهای صنعتی طراحی سیستم های صنعتی ساخته شده اند. از PLC آلن بردلی برای استفاده خودکار عملیات در کارخانه های تولیدی استفاده می شود. کار اصلی PLC آلن بردلی دریافت اطلاعات از واحد تحت کنترل به عنوان ورودی سیستم، تصمیم گیری با توجه به مقادیر ورودی ها و برنامه هایی که در آن تعبیه شده و در انتها ایجاد خروجی ها و ارسال آن ها به سخت افزار های میانی جهت هدایت ماشین های تحت کنترل می باشد.
مزیت های PLC آلن بردلی آمریکا:
- ایجاد تغییر در منطق کارکرد PLC آلن بردلی بسیار آسان تر و سریعتر ( به شکل نرم افزاری ) امکان پذیر است.
- در PLC های آلن بردلی اشغال فضای کمتر مزیت بسیاری محسوب میشود.
- بسیاری از PLC ها ( پی ال سی ) دارای بخش های عیب یابی ( Diagnostic ) هستند و در صورت متوقف شدن عملیات علت خطا یا اشکال در برنامه را نشان می دهند.
- برای افزایش سطح کارایی سیستم کنترل مبنی بر PLC آلن بردلی کافی است تنها برنامه آن کپی شود.
- قابلیت عمر بالاتری دارند
پی ال سی (PLC) سرگذشت بسیار طولانی ندارند و از زمان بوجود آمدن اولین آنها زمان چندانی نمی گذرد. نخستین PLC ها ( پی ال سی ) در دهه هفتاد میلادی برای کاربرد در صنایع خودروسازی طراحی شدند. اولین بار کنترل کننده های برنامه پذیر توسط شرکت Modicon در سال ۱۹۶۸ در صنعت برق عرضه شدند که با این هدف یعنی جایگزینی رله های مکانیکی از آنها استفاده می شد.
در آغاز کار معرفی این تجهیزات به صنعتگران برای استفاده از PLC کار بسیار دشواری بود چون به راحتی قانع به استفاده ی آن نمی شدند زیرا آنها فکر نمیکردند که یک مجموعه کوچک از قطعات الکترونیکی به همراه چند خط برنامه بتواند وظایف ۵۰ الی ۶۰ تابلوی تشکیل شده از مدارات رله – کنتاکتوری را انجام دهد. اما به مرور زمان استفاده از PLC با توجه به مزایایی زیادی که داشت رایج شد و تولید کنندگان بسیاری نیز در این بخش وارد بازار کار شدند. با پیشرفت علم الکترونیک PLC ها ( پی ال سی ) نیز از ویژگی های بهتر و بیشتری برخوردار شدند و در بخش های مختلف صنعت به کار گرفته شدند. در حال حاضر بیش از میلیون ها PLC در هر جای دنیا در حال کار هستند و روز به روز نیز به تعداد آنها افزوده می شود.
آموزش PLC آلن بردلی آمریکا با نرم افزار RSLogix :
در این آموزش قصد داریم که برنامه ای بنویسیم که با استفاده از یک کلید یک موتور را فعال کنیم و سپس بعد از 10 ثانیه تاخیر پمپ نیز روشن شود.
خوب برای انجام این کار ابتدا مانند تصویر زیر وارد محیط برنامه ی RSLogix شوید.
سپس با استفاده از آیکن مشخص شده در قسمت User مانند شکل زیر ابتدا چند خط به برنامه اضافه کنید.
سپس همانند شکل زیر با استفاده از آیکن مشخص شده (Normal open) کلید Start را به برنامه اضافه و آدرس دهی کنید و آدرس آن را ( I:0/4 ) قرار دهید. در کادر باز شده نیز نام آن را Start بگذارید.
اکنون می خواهیم هنگامی که کلید Start را فعال کردیم همان لحظه خروجی، یعنی موتور نیز فعال شود. پس برای این کار مانند شکل زیر با استفاده از آیکن مشخص شده یک کنداکت خروجی برای آن قرار دهید و آن را با ( O:0/0 ) آدرس دهی کنید. سپس در کادر باز شده نام آن را MOTOR بگذارید.
حال می خواهیم هنگامی که کلید را رها کردیم یاز هم موتور فعال بماند. برای این کار باید آن را Latch ببندیم. پس همانند شکل یک کنداکت Normal open دیگر با کنداکت قبلی موازی می کنیم و آن را با ( O:0/0 ) آدرس دهی کنید.
اکنون می خواهیم هنگامی که موتو روشن شد بعد از 10 ثانیه پمپ نیز روشن شود. برای این کار همانند شکل یک کنداکت Normal open دیگر نیز اضافه می کنیم و به آن آدرس موتور (O:0/0) را می دهیم.
سپس همانند شکل زیر از قسمت Timer/Couter برای آن یک Timer TON قرار می دهیم. در قسمت Timer عبارت T4:0، قسمت Time Baze عدد 1.0 و در قسمت Preset عدد 10 را وارد کنید.
وقتی که Timer شروع به شمارش کرد بعد از 10 ثانیه کنداکت DN فعال می شود. پس همانند شکل زیر از قسمت User برای DN دوباره از یک کنداکت Normal open استفاده کنید و به آن آدرس T4:0/DN را بدهید.
سپس کنداکت DN را به خروجی پمپ وصل می کنیم. برای این کار همانند شکل یک کنداکت خروجی برای آن قرار دهید و آن را با (O:0/1) آدرس دهی کنید و در کادر باز شده نام آن PUMP بگذارید.
حال می خواهیم وقتی پمپ نیز روشن شد در حالت Latch بماند. برای این کار همانند قبل یک کنداکت موازی با DN قرار دهید و آن را با (O:0/1) آدرس دهی کنید.
اکنون همانند شکل زیر برنامه را کامپایل و اجرا می کنیم.
اکنون می بینیم که با فعال کردن کلید Start موتور فعال می شود و در حالت Latch باقی می ماند، سپس Timer شروع به شمردن می کند و پس از 10 ثانیه پمپ نیز فعال می شود و در حالت Latch باقی می ماند.
از مهندس محمدرضا محربی بابت تهیه آموزش نرم افزار RSLogix تشکر می کنیم.
همچنین می توانید به مراجعه به لینک زیر این آموزش را در قالب ویدیو مشاهده کنید.
شما کاربران سایت تخصصی برق و اتوماسیون صنعتی میتوانید محصولات شرکت Allen Bradley را از طریق لینک زیر تهیه کند.
ارسال یک دیدگاه