ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که هارت چیست؟ در جواب این سوال میتوان گفت HART به پروتکل باز اتوماسیون صنعتی آنالوگ به همراه دیجیتال ترکیبی گفته میشود. این پروتکل یک استاندارد جهانی برای ارسال و دریافت اطلاعات دیجیتالی از طریق سیم های آنالوگ در بین دستگاههای هوشمند و سیستم کنترل، نظارت یا ارتباطات دستی است. برای یافتن پاسخ سوال hart چیست؟ تا پایان با ما همراه باشید. در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد نحوه کارکرد، کاربردها و مزایای پروتکل هارت میپردازیم.
هارت چیست؟
به بیان ساده هارت یک پروتکل ارتباط صنعتی است. پروتکل HART مخفف کلمه Highway Addressable Remote Transducer است، که بر اساس استاندارد FSK از آن برای ارتباط استفاده میشود. پروتکل هارت در اواسط دهه 1980 به هدف ساخت یک پروتکل ارتباط دیجیتال اختصاصی توسط Rosemount Inc ساخته شد. در نهایت در سال 1986 به یک پروتکل باز تبدیل شد. از آن زمان تا امروز قابلیتهای پرتکل هارت روز به روز افزایش پیدا کرده است.
مهمترین مزیتی که استفاده از پروتکل هارت دارد این است که با استفاده از این پروتکل از طریق حلقههای جریان دقیق ابزار آنالوگ قدیمی میتوان ارتباط برقرار کرد. علاوه بر این در چنین حالتی جفت سیمهایی که مورد استفاده سیستمهای میزبان قرار دارند، میتوانند فقط آنالوگ را به اشتراک بگذارند.
امروز به صورت گسترده از پروتکل هارت در سیستمهای فرایند و ابزار دقیق که شامل برنامههای اتوماسیون کوچک تا کاربردهای صنعتی هستند، استفاده میشود.
امرسون معتقد است که امروزه در سراسر دنیا وجود پایگاههای نصب بزرگ مثل سیستمهای 4 تا 20 میلی آمپر سبب شده تا پروتکل هارت محبوبترین پروتکل صنعتی شود. کاربرانی که مایل به استفاده از سیگنالهای قدیمی هستند، اما در عین حال تمایل به پیاده سازی یک پروتکل هوشمند دارند میتوانند از پروتکل هارت استفاده کنند. در ویدیو زیر میتوانید کالیبره کردن تجهیزات ابزاردقیق که توسط سایت iocontrol تهیه شده، با این پروتکل را مشاهده کنید:
نحوه کارکرد
نحوه کارکرد پرتوکل هارت به این صورت است که کار اصلی آن برقراری ارتباط دو طرفه دیجیتال هوشمند بدون اختلال در سیگنال های آنالوگ است. همزمان با استفاده از استاندارد FSK خود را بر روی سیگنال آنالوگ مدولاسیون میکند. پارامترهای دیجیتال معمولا کاربردهایی همچون پارامترهای پیکربندی تجهیزات و سیگنال های تشخیص خطا دارند. کاربرد پروتکل hart این است که می تواند ارتباط دو طرفه مطمئن و امنی را بین مجموعه ای از تجهیزات نصب شده در فیلد و تجهیزات اتاق کنترل برقرار نماید.
اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید، پیشنهاد میکنیم ویدئو زیر را ببینید:
مزایا پروتکل هارت
- طراحی آن آسان است و این موضوع سبب شده تا استفاده از آن آسان باشد.
- هزینههای تعمیر و نگهداری آن کم است.
- سازگاری بالایی با ابزار دقیق آنالوگ متداول دارد.
- توانایی برقراری ارتباط همزمان آنالوگ و دیجیتال را دارد.
- دارای قابلیت اتصال به صورت مالتی دراپ
تفاوت با فیلدباس
تفاوت پروتکل هارت با فیلد باس این است که هارت یک پروتکل ارتباط صنعتی است. از این پروتکل برای ارتباط اجزای مختلف مانند سنسور، کنترل کننده ها و سیستم های اتوماسیون صنعتی استفاده میشود. در این ساختار ارتباط دادههای دیجیتال بر روی سیگنال های آنالوگ اجرا می شود. پروتکل فیلد باس یک سیستم ارتباطی دوطرفه دیجیتال دارد. در واقع Field bus یک شبکه محلی (LAN) برای تجهیزات ابزار دقیق است، که کنترل فرآیند و اتوماسیون تولید را تنظیم میکند. این شبکه دارای قابلیت های خوبی برای توزیع عملیات کنترل بین تجهیزات Field است.
تفاوت با مدباس
مزایا استفاده از پروتکل هارت و مدباس سبب شده تا در صنعت جایگاه ویژهای داشته باشند. نقطه ضعفی که در مورد پروتکل هارت وجود دارد این است که یک پروتکل کند محسوب میشود. در مقابل مدباس کاملا دیجیتالی است و این موضوع سبب میشود تا سریعتر عمل کند. ناگفته نماند که مدباس حداقل به دو سیم برای سیگنال و به دو سیم دیگر برای برق نیاز دارد. این ویژگی مدباس کاملا برعکس هارت است.
پروتکل هارت برخلاف مدباس سیگنال و برق را از دو سیم مشابه دریافت میکند. دادههایی که در ریجسترهای مدباس جمع آوری میشود، در HCS ذخیره میشوند. با توجه به این توضیح دادهها تنها قابل خواندن از HCS هستند. به طور کلی میتوان گفت تفاوت پروتکل هارت با مدباس در این است که پروتکل mod bus ارتباط سریالی دارد. این نوع پروتکل برای اولین بار در سال 1979 برای کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی منتشر شد. اکنون وسیلهای معمول برای اتصال دستگاه های صنعتی است.
جمعبندی
در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد پروتکل هارت پرداختیم. دانستید که پروتکل hart یک پروتکل صنعتی است که بر اساس استاندارد های FSK تشکیل شده است. تفاوت پرتوکل ها با فیلدباس در ارتباط اجزا در سنسورها کنترل اتوماتیک به کار رفته و کنترل فیلدباس برای ارتباط دو طرفه است. کاربرد پروتکل هارت هم استفاده از آن برای پیکربندی تجهیزات، پارامترهای کالیبراسیون و…. است. ویژگی ها و مزیت های مهم پروتکل هارت هم طراحی و کار راحت است. علاوه بر این تعمیر و نگهداری آن هم سریع و کم هزینه است. در ادامه هم شما به دیدن چند ویدیو مفید در این زمینه دعوت میکنیم.
ارسال یک دیدگاه