آموزش پیاده سازی BMS
آموزش پیاده سازی BMS و آموزش BMS به شما فرصت داشتن خانه ی هوشمند را فراهم می کند . BMS که در زبان فارسی به معنی مدیریت خانه هوشمند است شامل نرم افزارها و سخت افزارهای گوناگونی می باشد که به کاربر فرصت می دهد به آسانی بتواند به هوشمندسازی خانه دست یابد. آموزش پیاده سازی BMS نیازمند تخصص ویژه و البته تجربه ی کافی است . آموزش پیاده سازی BMS می تواند در برگیرنده ی :
- سرویس های الکتریکی و مکانیکی
- حفاظتی ساختمان
- سرویس ها شامل گرمایش و سرمایش
- تهویه مطبوع
- آسانسور
- نیروگاه برق اضطراری
- پله برقی
- کنترل روشنایی
- دوربین مدار بسته
- اعلام و اطفای حریق
- کنترل تردد
باشد.
ثابت شده که آموزش پیاده سازی BMS می تواند شما را یاری دهد که با هوشمندسازی خانه در ۳۰ درصد از انرژی مصرفی صرفه جویی کنید و این امر با در نظر گرفتن اهمیت انرژی بسیار مهم است . در ابتدا استفاده از این فرایند بیشتر برای کنترل سرمایش و گرمایش بود ولی امروزه کاربرد آن به طور قابل ملاحظه ای افزایش و گسترش پیدا کرده است .
مزایای آموزش پیاده سازی BMS
آموزش پیاده سازی BMS مزایای مختلفی دارد که در ادامه به طور کلی به برخی از آن ها اشاره کردیم . این نوآوری به ما کمک می کند که همه چیز را تحت کنترل قرار دهیم.
برخی از مزایا سیستم BMS یا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان:
- ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
- استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
- ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
- کاهش قابل توجه در هزینه های مربوط به و نگهداری و البته فرصت صرفه جویی در مصرف انرژی
- حذف پیمانکار دائمی در ساختمان
- استفاده از یک PC و یا اینترنت برای کنترل و مانیتورینگ تمامی نقاط تحت کنترل از طریق
- به دلیل وجود کنترل یکپارچه ، همه ی تجهیزات هماهنگ بوده و در این حالت امکان تداخل از بین می رود و امکان بروز مشکلات به دلیل عدم هماهنگی وجود نخواهد داشت
- دریافت گزارش های آماری از همه ی تجهیزات و بررسی عملکرد آنها برای بهینه سازی
می باشد . با این توصیف می توان به راحتی دانست که با به کارگیری چنین سیستمی منزل شما توانایی آن را خواهد داشت که به طور کامل همواره تحت کنترل باشد .
اهداف آموزش پیاده سازی BMS
اهداف بسیاری در به کار گیری و البته آموزش پیاده سازی BMS در نظر گرفته می شود . در ادامه ما سعی کرده ایم به برخی از اهداف به طور اجمالی اشاره کنیم .برخی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان و عمده روشهای به کار گرفته شده توسط طراحان در آموزش پیاده سازی BMS عبارتند از :
- خاموش و روشن کردن تجهیزات با در نظر گرفتن جداول زمانبندی کارکرد آن ها
- Lock out یا بهره برداری از همه ی وسایل موجود در صورت نیاز و البته ضرورت
- بهره برداری از مینیمم ظرفیت
- محدود کردن تقاضا که سبب قطع برق تجهیزات در صورت استفاده ی بیش از حدود تعیین شده
- مانیتورینگ کردن وضعیت همه ی تجهیزات به کمک اپراتورهای آموزش دیده والبته بهره برداری داده ها برای از بین بردن مشکلات تجهیزات و همچنین بررسی کردن عمکلرد موثر آنها
معماری آموزش پیاده سازی BMS
برای پیاده سازی BMS معمولا الگوهای جداگانه در نظر گرفته می شود در ادامه سعی کرده ایم به برخی از آن ها اشاره کنیم . در نظر گرفتن هر کدام از الگوهای یاد شده و پیاده سازی BMS نیازمند تیم کارشناس در این زمینه است
سطح یک : در آموزش پیاده سازی BMS سطح یک وسائل و تجهیزات، البته حسگرها وهمه ی اجزاء نهایی را کنترل می کند. همچنین سیستمهای E&M (ایستگاههای مهندسی و همه ی اپراتورهای سیستم) نیز در این بخش قرار دارند و به وسیله ی ورودی و خروجیهای مختلف به کنترلرهای یکپارچه بررسی می شوند . این انتقال به طور مستقیم و یا با به کارگیری تابلوهای طراحی شده انجام می شود.
سطح دو: الگوی سطح دو یا سطح کنترل نظارتی سطحی است که در آن ابزارهای نظارتی و البته مدیریت اطلاعات شامل HMI ها، همچنین سرورها، تجهیزات مختلف ذخیره سازی و ایستگاههای کاری انواع اپراتورها و مهندسان در آموزش پیاده سازی BMS را شامل می شود. در اینجا ارتباط بین سطح یک و دو به وسیله ی پروتکلهای استاندارد صنعتی صورت می گیرد
سطح سه: در برگیرنده ی نرم افزار کنترلی سیستمهای BMS می باشد که دارای قابلیتهای بسیار مختلفی هستند. این نرم افزارها همواره بر روی سرورهای مناسب و مختلف نصب می شوند
خانه هوشمند و آموزش پیاده سازی BMS
آموزش پیاده سازی BMS به ما این فرصت را می دهد تا بتوانیم رویای خانه هوشمند و ساختمان هوشمند را به واقعیت تبدیل کنیم . به راستی خانه ی هوشمند چیست که با استفاده و آموزش پیاده سازی BMS توانسته است فرصتی نو برای ما فراهم کند . خانه ی هوشمند دیگر یک خانه نیست بلکه عضوی از اعضای خانواده ی شما محسوب می شود . با پیاده سازی BMS می توان همواره مراقب خانه خود بود . معمولا همه ی ما عادت کرده ایم که در خرید خانه فقط به متراژ و البته و البته موقعیت آن توجه کنیم ولی تاکنون به این فکر کرده اید که آیا خانه ای که بتواند به عنوان یکی از اعضای خانواده باشد و برای شما اطمینان خاطر را فراهم کند ارزش داشتن را ندارد . خانه هوشمند توانایی آن را دارد حتی زمانی که شما خواب هستید مواظب خودش باشد . دیگر به آسانی می توان با چنین شرایطی آن را در برابر سارق و آتش سورزی و هرگونه حادثه ایمن ساخت . خانه ی هوشمند چراغ های اضافی را خاموش می کند . زمانی که منزل نیستید سرمایش و گرمایش را کاهش می دهد . زمان خروج شما از منزل پنجره ها و درها را قفل می کند .
ویژگی های خانه های هوشمند و آموزش پیاده سازی BMS
خانه های هوشمند در واقع با کمک آموزش پیاده سازی BMS و تجهیزات هوشمند استفاده شده در آن به ما فرصت کنترل و البته پایش سیستمهای الکتریکی و مکانیکی موجود در خانه را فراهم می کند. که در اینجا به برخی از انواع آن ها در آموزش پیاده سازی BMS اشاره می نمائیم :
- وجود سیستم های روشنایی مختلف
- وجود سیستم های کنترل اتوماتیک پرده ها و کرکره ها
- وجود سیستم های گرمایشی و البته سرمایشی
- وجود سیستم های اعلام حریق و اعلام نشت گاز و آب
- وجود سیستم های امنیتی (مانند دوربین های مدار بسته، قفل های الکترونیکی (
- وجود سیستم کنترل سیستم های صوتی و البته تصویری
- وجود سیستم های خودکار آبیاری در فضاهای سبز منزل و ویلا ها
حال که با چنین سیستم BMS و خانه هوشمند آشنا شدید بد نیست آن را نادیده نگیرد و این بار به جای متراژ ساختمان به فکر ایده های دیگر باشید .
محیط های به کار رفته درآموزش پیاده سازی BMS
در آموزش پیاده سازی BMS می توان از محیط های زیر:
- محیط گرافیکی مناسب و البته ساده برای کاربر عادی
- وجود مجموعه (Library) برای دستیابی به راه حل ها و برنامه ها جهت آسانی طراحی و البته توسعه سیستم در آینده
- وجود امکانات PM (سرویس و نگهداری) جهت راهبری سیستم در سال های آینده بدون نیازداشتن به تهیه نرم افزار PM مجزا
- تعریف کردن طول و عرض جغرافیایی به منظور تنظیم اتوماتیک طلوع و غروب خورشید والبته کنترل مصرف انرژی
- امکان تعریف لایه های امنیتی دسترس به برنامه توسط کاربران متفاوت
- تعریف کردن لایه های امنیتی برای مخاطبان زیر سیستم های مختلف از قبیل Access ، Lighting و …
- امکان ذخیره کردن اطلاعات نرم افزار با به کارگیری بانکهای اطلاعاتی SQL قابل کنترل توسط Microsoft Windows
- امکان تهیه کردن ، تنظیم نمودن و البته مقایسه نمودارهای مختلف عملیاتی مانند نمودار مصرف برق و … در بازه های زمانی مختلف
- ارتباط ساده با همه ی نرم افزار گرافیکی و I/O های سیستم
- فرصت برای ذخیره سازی همه ی اطلاعات مربوط به خطاها والبته دیگر گزارشات برای مدت ها
استفاده کرد .
ارسال یک دیدگاه