معرفی نرم افزار LabView
نرم افزار LabView مخفف عبارت Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench می باشد.LabVIEW یک نرم افزار قدرتمند و قابل انعطاف جهت تجزیه و تحلیل سیستم های اندازه گیری است که تحولی اساسی و نوین در شیوههای زبانهای برنامه نویسی ایجاد کرده است. قابلیت بسیار مهم این زبان برنامه نویسی این است که اکثر کارهای برنامه نویسی که ممکن است بسیار وقت گیر باشد، تحت این زبان برنامه نویسی گرافیکی بسیار ساده انجام می شود.
نرم افزار LabVIEW آن چنان راه خود را در طیف وسیعی از کاربردها و برنامه های «ابزار مجازی» باز کرده است که به سختی می توان دریافت که به راستی این مسیر از کجا آغاز شده است. همان گونه که از نام این نرم افزار استنباط می شود، این برنامه اولین بار از آزمایشگاه نشأت گرفته و هنوز هم در آزمایشگاههای مختلف در زمینه های تحقیق و توسعه، پرطرفدار باقی مانده است. کاربرد این نرم افزار پر انعطاف به آزمایشگاهها خاتمه نمی یابد.
رد پای این نرم افزار لب ویو را می توان در کلاس های درسی دانشگاههای سراسر دنیا به خصوص در رشته های مختلفی از جمله مهندسی برق، مکانیک و فیزیک کاربردی یافت.
سراسر دنیا به خصوص در رشته های مختلفی از جمله مهندسی برق، مکانیک و فیزیک کاربردی یافت.
گستردگی LabVIEW در زمینه ی آزمایشگاهها دارای ابعاد مختلفی است. سیستم های «ابزار مجازی» نظیر لب ویو از لحاظ هزینه ی پایین آنها در زمینه ی سخت افزار و همچنین قابلیت انعطاف بالای آنها در زمینه ی نرم افزار کاملا معروف و شناخته شده اند. بنابراین جای تعجب نیست که این سیستم ها تا به این حد عمومی و پر طرفدار هستند.
شاید بهترین دلیل برای گسترش کاربرد برنامه ی LabVIEW، عمومی و فراگیر بودن آن است. به عنوان مثال در صنایع گوناگون در مواردی که باید اندازه گیری هایی از قبیل دما انجام گیرد، می توان از این نرم افزار استفاده نمود. این دما ممکن است دمای یک کوره، یک سیستم سرد کننده مانند یخچال، یک محیط گلخانه ای، یک اتاق و یا یک دیگ سوپ باشد. علاوه بر دما می توان موارد دیگری نظیر فشار، نیرو، جابه جایی، کشش، pH و … را نام برد.
از رایانه های شخصی به همراه نرم افزار LabVIEW می توان ابزارهای اندازه گیری حقیقی را در محل های گوناگون به صورت مجازی شبیه سازی کرد. با استفاده از لب ویو نه تنها اندازه گیری ها بسیار ساده تر انجام می گیرد، بلکه قادر خواهید بود کمیت اندازه گیری شده را تجزیه و تحلیل نموده، آن را به نمایش درآورید و یا در صورت تمایل، آن را از طریق رایانه به هر نقطه از جهان ارسال نمایید.
کاربردهای LabVIEW
- سیستم های رباتیکی علی الخصوص ربات های LEGO
- اتوماسیون و ابزاردقیق
- طراحی مدارهای الکتریکی، شبیه سازی و نمونه سازی
- طراحی کنترلر و شبیه سازی
- سیگنال و پردازش اطلاعات
- سیستم های ارتباط رادیویی (RF)
این جزوه ی آموزشی نرم افزار LabView در 520 صفحه که شامل 15 فصل است تالیف شده است.
در بخش مقدماتی مطالب زیر را فرا می گیرید:
- در فصل ۱ به بررسی چگونگی عملکرد نرم افزار LabVIEWها می پردازیم و برخی از ویژگیها و قابلیتهای آن را معرفی می کنیم.
- فصل ۲ شامل مواردی نظیر روش برقراری ارتباط از طریق درگاههای سریال، کارت های DAQ، GPIB و همچنین تجزیه و تحلیل داده ها به کمک لب ویو می باشد. در این فصل مطالبی در مورد تاریخچه ی این نرم افزار نیز ارائه می شود.
- در فصل ۳ با محیط برنامه نویسی LabVIEW آشنا خواهید شد. در این فصل بخشهای اصلی یک برنامه پنجره ی Help منوها، ابزارها، پالت ها و زیر برنامه ها مورد بررسی قرار می گیرند.
- در دو فصل ۴ و ۵ با اصول برنامه نویسی LabVIEW آشنا می شوید. در این دو فصل مفاهیمی از قبیل روش به کار گیری کنترل ها، نشان دهنده ها، اعداد ثابت، جبری و رشته ای ، نحوه ی سیم کشی و برقرار نمودن ارتباط، ایجاد تغییر و اصلاح، ذخیره ی برنامه، ایجاد زیر برنامه و مستندسازی برنامه های نوشته شده مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.
- در فصل ۶ به ارائه ی توضیح در مورد ساختار های برنامه نویسی در محیط لب ویو خواهیم پرداخت. ساختارهایی نظیر حلقه، ثبات انتقال، ساختار شرطی، ساختار ترتیبی و گره ی فرمولی در این فصل بررسی می شوند و نحوهی کنترل زمان اجرای برنامه ها را نیز فرا خواهید گرفت.
- در فصل ۷ مطالبی در مورد روش استفاده از دو ساختار مهم یعنی آرایه و کلاستر ارائه می گردد. در این فصل همچنین با توابع از پیش نوشته شده در لب ویو در مورد آرایه ها و کلاسترها آشنا خواهید شد.
- در فصل ۸ به بررسی گراف ها و نمودارهای گوناگون پرداخته، نحوهی به کارگیری آنها را جهت نمایش داده ها بررسی می کنیم.
- در فصل ۹ به بررسی انواع داده های رشته ای و جداول خواهیم پرداخت. در این فصل همچنین روش ذخیره ی داده ها و خواندن آنها از یک فایل به کمک دستورهای File I/O در LabVIEW مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
در بخش پیشرفته مباحث زیر را فرا می گیرید:
- در فصل ۱۰ نوضیحات بیشتری در مورد درگاه سریال، کارت های GPIB و DAO ارائه می شود. در این فصل در مورد سخت افزار و همچنین نحوه ی نصب نرم افزار پیکربندی کارت های DAO اطلاعاتی به دست می آورید.
- در فصل ۱۱ در مورد نحوهی پردازش داده ها در محیط LabVIEW به کمک کارت های GPIB DAQ و درگاههای سریال توضیحاتی ارائه می گردد.
- فصل ۱۲ به بررسی برخی از ویژگیهای لب ویو نظیر متغیرهای محلی، سراسری، گرهی خصوصیت و نحوه ی تبدیل داده ها اختصاص یافته است. و در فصل ۱۳روش پیکربندی و بررسی عملکرد برنامه و نحوهی دستیابی به المان های موجود در صفحه ی پانل با استفاده از صفحه کلید مورد بررسی قرار می گیرد. در این فصل همچنین با دستور بسیار مفید و کاربردی Find و پنجره ی Profile نیز آشنا خواهید شد.
- در فصل ۱۴ مواردی از قبیل کاربردهای I/O ، نحوه ی چاپ برنامه و روش برقراری ارتباط بین چند رایانه از طریق شبکه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- در فصل ۱۵ با روش ایجاد پنجره ی Help سفارشی نمودن برنامه با وارد نمودن تصاویر خارجی از محیطهای گرافیکی دیگر آشنا خواهید شد.
همچنین در صورت تمایل می توانید آموزش تصویری نرم افزار لبویو را از فروشگاه تخصصی برق و اتوماسیون صنعتی خریداری نمایید.
حجم: 13MB
ارسال یک دیدگاه